Fell Media News

Waarom jouw website een kastanje is

>

Martin, wat is dat nou voor een rare vraag. Of mijn website een kastanje is? Hoe kom je daar nou bij, natuurlijk niet.
Ik denk toch dat het zo is, laat ik het aan je uitleggen.

kastanje Wanneer jij hoger wilt komen in de zoekmachine,

en je website vergelijkt met een kastanje, dan moet je een aantal op zoekmachine gerichte aanpassingen gaan maken. Aan je website, maar dat begreep je al.

Wanneer wij gaan werken aan de zoekmachine optimalisatie

van jouw website, dan hebben wij één bijzonder uitgangspunt. Namelijk: jouw website moet van een kastanje evalueren naar een kastanjeboom.

Begraven of niet?

En dat kan alleen als wij jouw kastanje even een poosje onder de grond stoppen en water gaan geven. Je zult merken dat na een aantal weken water geven en soms een beetje mest er een klein groen puntje boven de grond uitkomt. Je website wordt iets beter zichtbaar. Echter is het een lastig stadium, want als je niet uitkijkt stapt er iemand op dat groene puntje en wordt het vertrapt. Daarom moeten we jouw kastanje begraven op een plek die niemand ziet. Want wij willen doorgroeien naar een heuse kastanjeboom, niet?

Okay, we gaan jou kastanje begraven in een poort van 1 meter breed en geven hem iedere dag wat water. Niet teveel want hij moet niet verzuipen. Zoals hierboven geschreven zien we een klein groen puntje verschijnen als we het goed verzorgen. En als we het een tijdje volgen zien we dat er langzamerhand een echte boom ontstaat. In een poort waar best wel wat mensen doorheen komen. We blijven iedere dag wat snoeien, zodat je boom goed door kan groeien en een volwassen boom wordt.

Je staat in de weg

Hij wordt breder en hoger, totdat het moment komt dat er niemand meer door de poort kan. Jouw kastanjeboom

staat namelijk in dekastanjeboom weg. En dat is een heel goed teken, want iedereen ziet je en iedereen wil wat van je. Bijvoorbeeld: kastanjes om te poffen, of de bladeren die ze willen drogen. Je kastanje begint te leveren…

Even terug naar je website: Je website begint te leveren, telefoontjes, orders, nieuwe bezoekers,

nieuwe klanten dus.

Ondertussen, wat gebeurd er onder de grond? Je kastanjeboom heeft een behoorlijk wortelgestel dat ook onder de grond uit blijft breiden. Er komen nieuwe zoekwoorden

bij die relevant zijn voor je website en omzet.

Wat levert jouw website dan (op)?

Wist je dat  ongeveer 32% op het eerste resultaat in Google

klikt?
En dat als je op die positie staat en er op een bepaald zoekwoord 2900 mensen per maand zoeken er dus ongeveer 900 bezoekers op je website komen?
Stel dat er van die 900 bezoekers 10% contact met je opneemt. Dan zijn dat 90 contact momenten per maand. Dat kunnen er dus 1.080 telefoontjes zijn per jaar!

We gaan nog een stapje verder

Kun jij een deal closen als er een klant belt? Natuurlijk niet allemaal,…. dat snap ik. Maar 10% van 90 telefoontjes moet haalbaar zijn, toch?

Dat houdt in dat je dus 9 extra nieuwe klanten kunt behalen per maand.

9 nieuwe klanten x gemiddeld omzetbedrag = extra maandelijkse omzet

Mag ik je een vraag stellen?

Ik ga je niet vragen of jouw website een kastanje is,… belangrijker is:

Is jouw website een KASTANJEBOOM?

 

lijn blauw
rechthoek website element blog pagina
In april 2021 hebben we een update van productrecensies gedeeld. Het was bedoeld om