Facebook-winkel #

Het social media platform Facebook   begon ooit als digitaal ‘smoelenboek’ voor universiteitsstudenten. De persoon blijft altijd behouden, blijven voortbestaan ​​op het platform meer voortvarend in verband met ook meer bedrijven een vastgehouden account om contact te leggen met hun klanten en doelgroep. Eenpagina zal altijd werken aan een standaard Facebook-account, zakelijke pagina’s vormen daardoor een extra bedrijfs bovenop de individuele accounts. Met de  Facebook Shop functie komt daar nog een laag bovenop, het is mogelijk om een ​​webshop in te richten binnen het social media platform.

Facebook Facebook of Marktplaats? #

De Shop functie is geen vervanging van  Marketplace , een functie die al lange tijd bestaat. De Marketplace functioneren als een soort Marktplaats met een collectie artikelen die activiteiten zijn aan individuele accounts. De Shop is fundamentele aan de pagina van een bedrijf van merk en bieden aan een meer opzichzelfstaande winkel ervaring.

Is Facebook Shop een vervanging voor een webshop? #

Om te winkelen in een Facebook Shop heeft de klant een  Facebook-account nodig. valt al een flink deel van de vieringen af. Dit is niet het geval op e-commerce platformen zoals Amazon, Bol of AliExpress waar ook gebruikers zonder in te loggen het productassortiment kunnen bekijken. De winkel optie voor Facebook is meer een toevoeging op een bestaande webshop en zal voor de meesters geen volledige vervanging zijn.

Hoe wordt een Facebook winkel ingericht? #

Het opzetten van een Facebook winkel is gratis, de minimale eisen zijn een Facebook-account en bedrijfspagina. Er Moet Een  Bankrekening  aan gekoppeld Worden, de verplichting for an  BTW  registratie  is afhankelijk per regio. Op dit moment is het alleen mogelijk om  producten  aan te bieden, digitale downloads verkopen is nog geen optie.

Beperkingen van Facebook-winkels #

Een aantal beperkingen kunnen in de loop der tijd worden aangepast van toegevoegd, er lijken ook enkele bewuste keuzes gemaakt te zijn. Zo is een 30 minuten ‘afkoel’ periode waarin de klant de gelegenheid heeft om een ​​aankoop te annuleren. Dit is echter alleen mogelijk als de aankoop nog niet bevestigd is. Internationale zendingen zijn niet mogelijk. Naast een eigen werkwijze PayPal of Stripe ook tot de mogelijkheden, wordt iDeal ook ondersteund.

Integratie met andere winkel platformen #

De mogelijkheden van een Facebook Winkel zijn beperkt ten opzichte van andere winkel platformen. Dit is op te lossen door een koppeling te maken met Shopify, een populair webshop pakket. Dit maakt het dagelijkse om producten te beheren in Shopify, toch blijven er restricties van kracht. Ook BigCommerce kan worden uitgevoerd aan de Facebook winkels, dit bedrijf heeft ook een robuuste module voor advertenties op Facebook.

Sociaal winkelen #

De belangrijkste reden om een ​​winkel via Facebook in te richten is het sociale element. Naast aankoop wordt het delen van producten en merken laagdrempelig gemaakt. In andere webshops staat de klant vooraf van andere consumenten wat op een social media platform niet het geval is. Zo kunnen vrienden elkaar doorverwijzen wat de verkopen kan stimuleren.

Handig artikel voor je?
Updated on augustus 31, 2021