Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf, wat is dat?

Een ondernemer die gevonden wil worden kan haast niet zonder Google. Deze zoekmachine maakt de dienst uit als het gaat om vindbaarheid online.

Een eenvoudige en gratis manier om de online identiteit van een onderneming invulling te geven is Google Mijn Bedrijf. Met een eigen bedrijfsprofiel komt de onderneming op Google Maps te staan en mogelijke klanten kunnen het bedrijf vinden via een zoekopdracht. Je hebt er wel een Google account voor nodig.

Zo kun je een Google Mijn Bedrijf pagina inrichten

Als eerste moet je voor een Google Mijn Bedrijf inloggen op de zakelijke account van Google. Als er nog geen bedrijfsaccount bestaat dan kan dit gratis worden aangemaakt. Na het inloggen is het mogelijk om bedrijven toe te voegen aan de account. Dit kan het bedrijf zijn dat gekoppeld is aan de Google account, het kunnen ook organisaties zijn die door een externe partij worden onderhouden.

Via Google Mijn Bedrijf kan ingesteld worden welke rechten een gebruiker heeft. Een nieuwe onderneming moet eerst geverifieerd worden. Er zal een brief per post worden verzonden naar het vestigingsadres met daarop een unieke code. Na verificatie kan de informatie worden aangepast, rechten voor gebruikers kunnen worden toegekend of accounts kunnen worden overgedragen naar een andere partij.

Zelf een Google Mijn Bedrijf pagina onderhouden?

Een organisatie kan besluiten om zelf deze pagina te onderhouden, de werkzaamheden kunnen ook uitbesteed worden aan een externe partij zoals een SEO expert. Een Google Mijn Bedrijf account maakt namelijk deel uit van een zoekmachine optimalisatie strategie.

Normaal gesproken wordt bij SEO een externe website geoptimaliseerd om hoog te scoren op specifieke zoektermen. Het doel hierbij is om een prominente positie te verwerven op de zoekresultaten pagina. Als iemand direct zoekt naar een bedrijf of organisatie dan kan de basisinformatie met een Google Mijn Bedrijf direct op de zoekresultaten pagina worden bekeken.

Welke informatie van een bedrijf staat op Google?

Naast een bedrijfsnaam en bezoekadres is het mogelijk om informatie te geven aan klanten zoals openingstijden en telefoonnummer. Zeker voor lokaal gerichte bedrijven is de koppeling met Google Maps van belang, zo kan iemand direct een route plannen naar een winkel locatie.

Als er een Wikipedia pagina bestaat van de organisatie dan wordt hier een fragment uit genomen met koppeling naar de desbetreffende pagina. Als er gekoppelde profielen zijn via andere kanalen zoals Instagram en Twitter dan kunnen die ook vertoond worden. Gebruikers kunnen vragen stellen of een review achterlaten.

Is Google Mijn Bedrijf gratis?

Een profiel aanmaken, verifiëren en onderhouden is gratis. Google biedt wel betaalde diensten aan zoals zoekmachine adverteren. Wanneer onderhoud van deze pagina wordt uitbesteed aan een externe partij dan kunnen hier kosten aan verbonden zijn.

De prominente plaatsing biedt wel voordeel om de zichtbaarheid van een organisatie te verhogen. Daarnaast is er meer controle over de informatie die wordt gedeeld via zoekopdrachten. Informatie vanuit externe bronnen zoals Wikipedia is echter niet aan te passen.

Handig artikel voor je?