BLOG

Backlinks en de gevaren

backlinks

Het gevaar van een zo’n linkprofiel

Toen SEO specialisten ontdekten hoe eenvoudig je een site kunt laten scoren met backlinks werd er direct massaal misbruik van gemaakt. Je kon duizenden links in een pakket kopen van websites die alleen bestaan om jouw pagina kunstmatig succesvol te doen lijken. Met de introductie van het Penguin algoritme heeft Google deze praktijk genadeloos afgestraft, zelfs grote merken tuimelden naar beneden in de zoekresultaten.

Het voordeel van deze links

Met behulp van back links vanuit relevante websites zul je A: meer bezoekers trekken en B: de juiste doelgroep aanspreken waarmee C: Google jouw site als autoriteit gaat zien met een hogere ranking als resultaat. Maar een korte route naar succes met duizenden back links zonder waarde werkt niet meer.

Kwaliteit boven kwantiteit

Met backlinks vanuit relevante sites bouw je domein autoriteit op, het is nog beter wanneer er gelinkt wordt naar specifieke subpagina’s op jouw site. Met No-Follow links en Do-Follow links kun je sturen welke backlinks meetellen voor jouw “Link Juice”. Wanneer je wilt scoren op specifieke zoekwoorden zijn anchor text backlinks heel geschikt.

Ga niet voor snelle resultaten, ga voor kwalitatief goede links die ook in de toekomst overeind blijven staan. Zo bouw je een goede autoriteit op. Neem contact op voor meer informatie.

Posted in ,

Martin Vellinga

Laat een reactie achter

GRATIS SEO ADVIESGESPREK INPLANNEN?

Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Tijdens dit SEO ADVIESGESPREK leer je:

  • Hoe je meer verkeer naar je site haalt
  • Hoe je meer klanten trekt met SEO
  • Hoe je concurrentie dat doet
  • Hoe je die concurrentie verslaat

GRATIS ADVIESGESPREK?

Vul hier je gegevens in, dan nemen wij contact met je op.