BLOG

Google ranking is belangrijk

google ranking

Google ranking is belangrijk om gevonden te worden

Wist je dat 95% van de mensen niet verder komen dan de eerste resultatenpagina van Google? Dit geeft overduidelijk aan hoe belangrijk het is om de Google ranking van jouw website te optimaliseren. Dit noemen we Search Engine Optimization, SEO dus. En in het Nederlands spreken we van Zoekmachine Optimalisatie. De Google ranking wordt bepaald door meer dan tweehonderd verschillende meetpunten. Gelukkig wegen ze niet allemaal even zwaar. We geven je de vier voornaamste tips om jouw Google ranking te verbeteren.

1. Zorg dat jouw site een responsive design heeft

Er zijn nog steeds veel sites die er prachtig uitzien op een desktop monitor, maar onbruikbaar zijn op mobiel. Daarmee mis je een enorme doelgroep aan gebruikers. Met een Responsive Design hoeft je slechts eenmaal de pagina te ontwerpen, en de site ziet er vervolgens overal goed uit.

2. Maak gebruik van de juiste keywords

Door tijd te besteden aan keyword onderzoek en deze woorden op jouw site te gebruiken kun je de Google ranking verbeteren. Houd er wel rekening mee dat teveel keywords op een pagina en een te hoge frequentie juist een averechts effect hebben op het beoogde resultaat.

3. Mensen staan op de eerste plaats

Staar je niet blind op de SEO richtlijnen, die kunnen altijd weer veranderen. Let vooral op jouw publiek, bied kwalitatief hoogstaand design op basis van goede content en een scherpe focus op jouw doelgroep. Wanneer de bezoekers tevreden zijn zul je ook een hogere Google ranking kunnen behalen. Een algoritme zal geen bestelling plaatsen, jouw klanten wel.

4. Maak een afweging tussen inspanning en resultaat

Met meer dan honderden parameters waarvan een aantal alleen door mensen binnen Google bekend zijn kun je nooit op alle fronten 100% scoren. Richt je daarom op de zaken die met de minste energie de beste resultaten opleveren om jouw Google ranking te verbeteren. Het zoeken van een goede startpagina is er een van.

Dit zijn slechts vier tips die je vooral houvast zullen geven, voor de meest optimale Google ranking zijn er uiteraard nog meer mogelijkheden.

Posted in

Martin Vellinga

Leave a Comment