BLOG

Meta tags, nog steeds belangrijk?

Meta tags

Title Tag

Deze meta tag staat niet voor niets op de eerste plaats; de title tag is van groot belang. Een goede titel heeft impact op de zoekresultaten, deze zijn ook voor de mensen zichtbaar. Dit is de titel die bovenaan in de browserbalk komt te staan. Zorg dus altijd voor een duidelijke title tag wanneer je een website wilt optimaliseren voor zoekmachines.

Meta Description

In dit deel van de meta tags geef je een beschrijving van de pagina. Hoewel Google de meta description niet gebruikt om pagina’s een ranking toe te kennen hebben ze wel degelijk een SEO waarde. Daarnaast worden ze vaak ook (deels) getoond in de zoekresultaten.

Meta Robots

Dit is één van de meta tags die echt bestemd is voor de web crawlers en niet voor de bezoekers. Met index of noindex geef je aan of de pagina in de zoekresultaten zal verschijnen, met follow of nofollow geef je aan of links op jouw pagina betrouwbaar zijn.

Meta Keywords

Wil je de meta tags vol zetten met populaire keywords om de zoekmachines te misleiden? Vergeet het maar, Google heeft deze deur resoluut gesloten. Je kunt deze “Keyword Stuffing” methode niet meer gebruiken, want Google gebruikt meta keywords niet meer om een pagina te ranken.

Meta tags geven belangrijke data over jouw data. Je kunt deze informatie wellicht niet altijd zien, het is toch belangrijk voor SEO!

Posted in ,

Martin Vellinga

Leave a Comment