BLOG

On page SEO 2019: Dit moet je weten!

on page seo

De tijd van meta tags en keyword dichtheid is (bijna) voorbij. We leven én schrijven in een tijdperk waarin context, relevantie en kwaliteit voorop staan. On page SEO methoden voor 2019 zijn sterk veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Gelukkig hoef je het zoekwerk niet zelf uit te voeren, met deze checklist voor 2019 kun je direct aan de slag met de optimalisatie van jouw pagina’s!

On page SEO checklist 2019

1. Plaats het voornaamste keyword vooraan

Door het primaire zoekwoord (bijna) vooraan te plaatsen in de titel zal deze beter geïndexeerd worden. Vergeet ook niet om een H1 tag toe te voegen aan de titel. Meestal zal dit automatisch gebeuren binnen het CMS, maar er zijn WordPress templates waarin deze tag niet standaard wordt toegevoegd.

2. Rich media scoort beter

Grote lappen teksten zijn saai om te lezen, maak het interessanter met afbeeldingen, video of een infographic. Niet alleen kun je hiermee de bounce rate aanzienlijk reduceren, zoekmachines geven prioriteit aan pagina’s die voorzien zijn van rich media elementen. Je moet er wel voor zorgen dat deze content snel laadt, optimalisatie van beeldmateriaal is bijvoorbeeld van groot belang. Bezoekers haken direct af wanneer het deel “above the fold” niet snel zichtbaar is. Let ook op scripts die het laden nodeloos vertragen.

3. Zorg voor een responsive site

Websites die netjes schalen naar mobiele schermen krijgen voorrang in Google. Met Responsive Design hoef je niet voor ieder scherm een andere website te ontwerpen, schalen gaat automatisch waardoor de pagina er op ieder apparaat goed uitziet. Een mobile first strategie is hieraan gekoppeld, maar deze methode is niet altijd noodzakelijk.

4. Vergeet de LSI keywords niet

Bij on page SEO methoden voor 2019 mogen LSI keywords niet ontbreken. Dat zijn synoniemen die in relatie staan met de primaire zoektermen. Zoekmachines letten steeds meer op context, niet alleen op losse termen en woorden. LSI staat voor Latent Semantic Indexing.

5. Langere pagina’s scoren beter

Hoewel korte blogs updates zeker niet mogen ontbreken in jouw on page SEO methoden voor 2019, scoor je beter met longreads. Pagina’s van 2000 woorden of meer krijgen een hogere ranking in Google, het is daarbij wel een voorwaarde dat de kwaliteit van de content in orde is. Kwaliteit en kwantiteit gaan hand in hand bij zoekmachine optimalisatie.

Met deze vijf tips scoor je niet alleen hoger in zoekmachines, je biedt bezoekers ook meer kwaliteit en daar profiteert iedereen van!

Martin Vellinga

Laat een reactie achter