Fell Media News

Wat zijn de SEO trends voor 2021

>

Een nieuw jaar komt met nieuwe kansen. De tijd is aangebroken om een doordachte SEO strategie voor 2020 te bepalen, op basis van nieuwe inzichten en mogelijkheden. Kun je nog vooruit met de werkwijze van 2019 of wordt het echt tijd om te vernieuwen? Hier zijn de drie voornaamste SEO trends voor 2020.

1. Optimaliseer ook de homepage

Zoekmachine optimalisatie is meer dan de hoogste positie in Google behalen op basis van keywords. Optimalisatie van de homepage of landingspagina vereist ook de nodige aandacht. Je wilt immers de bezoekers vasthouden met een pagina die er verzorgd uitziet, snel laadt met een call-to-action waar jouw doelgroep niet omheen kan. Met alleen keywords kom je er echt niet, de content moet ook van goede kwaliteit zijn. Lange artikelen van 1000+ woorden indexeren goed, maar alleen wanneer de inhoud ook in orde is.

2. Kwaliteit boven kwantiteit

 

Hoewel er bij een SEO strategie voor 2020 nog steeds ruimte is voor volume, dient er wel degelijk nadruk te liggen op kwalitatief goede content. Dat betekent relevante informatie die bezoekers antwoord geven op hun vragen, wat indirect ook van invloed zal zijn op het zoekalgoritme. Want Google kijkt steeds meer naar context, en kan met gemak een ratelslang van een tuinslang onderscheiden. Niet alleen op basis van een afbeelding, maar door contextuele informatie verspreid over de gehele website. Kijk dus niet alleen naar de losse onderdelen, houd rekening met het geheel.

3. Zoeken met je stem

 

Het aantal zoekopdrachten op basis van gesproken tekst neemt enorm toe. In Amerika zijn slimme speakers van bedrijven als Google en Amazon al enorm populair, in Nederland en België duiken ze ook steeds vaker op. En nu de Google Assistent ook Nederlands verstaat biedt dat enorm veel mogelijkheden voor een SEO strategie in 2020. Bij spraakgestuurde zoekopdrachten is het van groot belang om op nummer één in Google te staan, want dat is het enige resultaat dat als antwoord wordt genoemd door Google, Seri of Alexa. Omdat gesproken tekst vaak anders wordt geformuleerd moet je daar bij Website optimalisatie

rekening mee houden.

 

SEO 2020, ben jij er klaar voor?

 

Breng de kwaliteit van jouw website naar een hoger niveau, houd rekening met een meer natuurlijke wijze van zoeken en stel jouw klanten als centrale middelpunt. Met deze SEO trends

lijn blauw
rechthoek website element blog pagina
In april 2021 hebben we een update van productrecensies gedeeld. Het was bedoeld om