BLOG

Word een SEO expert en scoor hoger in Google

seo expert

Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie is van groot belang om gevonden te worden op internet. Zonder goede ranking op belangrijke keywords word je niet gevonden, en met miljoenen websites kan het lastig zijn om bovenaan te komen in Google. Word een SEO expert en ook jij kunt die koppositie behalen! Moeilijk? Dat valt best mee zolang je enkele zaken weet en de juiste tools gebruikt. Hoe je een SEO expert wordt lees je in deze blog.

Koning van de Zoekmachines

Een SEO specialist worden is niet moeilijk, er zijn immers talloze bedrijven die beweren jouw website hoog te laten scoren in Google. Kun je dit zelf ook doen zonder een duur online marketing bureau in de arm te nemen? Ja hoor, zolang je bereid bent om er tijd in te steken. Met Google Analytics, Google AdSense en enkele andere tools kun je snel beter scoren in de bekende zoekmachine.

Waarom Google zoveel informatie gratis weggeeft

Om als zoekmachine kwaliteit te bieden aan mensen die iets zoeken, moeten de zoekresultaten relevant zijn. Word een SEO expert door eerst keyword onderzoek uit te voeren, ga op zoek naar zoekwoorden die aansluiten bij jouw producten of diensten. Hoewel Google graag ziet dat je vervolgens advertenties koopt (dat heet SEA), kun je die informatie ook gebruiken om je eigen site gratis te optimaliseren.

Hoe je een SEO expert wordt

Nu weet je al wat meer, maar een SEO specialist worden vergt toch iets meer kennis en expertise. Zo hanteert Google pakweg 200 meetpunten in hun zoekalgoritme. Keywords tellen zeker mee, maar er zijn nog veel meer criteria. Denk aan backlinks, responsive design, rich media content en snelle laadtijden. Er komt dus heel wat bij kijken om op nummer één uit te komen. Dan zijn we aangekomen op de factor tijd. Ten eerste duurt website optimalisatie een tijdje voordat het effect meetbaar wordt, daarnaast moet je er veel tijd en energie in steken. Een ondernemer heeft vaak toch al weinig tijd, dat komt er ook nog eens bij… Je kunt het werk uiteraard ook uitbesteden, al is het maar voor een deel. Wanneer je zelf de basiskennis bezit kun je snel schakelen met een zoekmachine professional om zo sneller resultaat te boeken.

Word jij de koning van de zoekmachine? Ga direct aan de slag en neem een voorsprong door samen te werken met specialisten die je verder helpen!

Martin Vellinga

Leave a Comment