Fell Media News

Ontdek : Waarom Je Nu Moet Overstappen

>

Vandaag hebben we het over een belangrijk onderwerp dat elke website-eigenaar moet weten: de overgang van Google Analytics naar Google Analytics 4 (GA4).

Google heeft aangekondigd dat de oude versie van Analytics vanaf 1 juli 2023 zal stoppen en GA4 wordt dan de standaard. Maar wat betekent dit precies en waarom is het zo belangrijk? We leggen het hier voor je uit.

Wat is Google Analytics 4?

In het kort is GA4 de nieuwste versie van Google Analytics. Google Analytics 4 is een krachtige tool die dieper inzicht geeft in het gedrag van bezoekers op je website. Het helpt je om beter te begrijpen wat bezoekers precies doen als ze je website bezoeken.

Wat zijn de voordelen van GA4?

GA4 heeft verschillende voordelen die je website naar een hoger niveau kunnen tillen. Ten eerste geeft het je een vollediger beeld van hoe bezoekers interageren met je site op verschillende apparaten. Of ze nu via hun mobiele telefoon, tablet of desktopcomputer browsen, je krijgt een duidelijk beeld van hun gedrag.

Daarnaast maakt Google Analytics 4 het makkelijker om specifieke acties, of ‘evenementen’, op je site te volgen. Wil je weten hoeveel bezoekers een contactformulier invullen, een product kopen of op een specifieke link klikken? Met de overstap naar GA4 kun je dit eenvoudig bijhouden.

Het meten van acties kan leuk zijn!

Het meten van acties op je site is niet alleen nuttig, het kan ook echt leuk zijn. Je krijgt als het ware een kijkje achter de schermen bij je bezoekers. Je ziet wat goed werkt op je site, welke elementen je bezoekers aantrekkelijk vinden en waar je misschien wat extra aandacht aan moet besteden.

Actie vereist: Zorg dat je niet je waardevolle data verliest

Er is wel een belangrijk aandachtspunt. Als je niet vóór 1 juli overstapt naar GA4, gaat je historische data verloren. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig kunnen wij je helpen met de overgang.

Het enige wat we nodig hebben, is toegang tot je huidige Google Analytics en Google Tag Manager. Als je deze nog niet hebt, kunnen we deze helemaal voor je opzetten met een nieuw Gmail-account.

Een investering die loont

De overstap naar GA4 is een investering, maar het is er een die zich snel terugbetaalt. Voor €190,00 (excl. BTW) zorgen wij voor een soepele overgang en kun je profiteren van alle voordelen die GA4 te bieden heeft.

Als je wilt, kunnen we ook een gemakkelijk leesbaar data rapport voor je genereren met Looker Studio van Google. Dit rapport, dat normaal gesproken €150,00 (excl. BTW) kost, bieden we je nu aan voor slechts €99,00 excl. BTW.

👉 Klik hier om dit direct te regelen

Conclusie

De overstap naar GA4 is een kans om je website en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Met meer inzicht in het gedrag van je bezoekers kun je gerichter werken aan verbeteringen en groei. Bovendien helpt het je om betere beslissingen te nemen op basis van harde data in plaats van aannames.

Maar het belangrijkste is misschien wel dat Google Analytics 4 je helpt om de behoeften en wensen van je klanten beter te begrijpen. Wanneer je weet wat ze zoeken en wat ze waarderen, kun je daar beter op inspelen. Dat betekent meer tevreden klanten, meer conversies en uiteindelijk meer succes voor jouw bedrijf.

Er is wel enige urgentie: als je niet vóór 1 juli overstapt, gaat je historische data verloren. Wacht dus niet langer en maak nu de overstap naar Google Analytics 4.

Tot slot

De wereld van online marketing verandert snel, en het is belangrijk om bij te blijven. De overstap naar Google Analytics 4 is een van die veranderingen die je niet wilt missen.

Dus waar wacht je nog op? Maak de overstap naar GA4 vandaag nog en ontdek zelf de voordelen van deze krachtige tool. Wij staan klaar om je te helpen bij elke stap van de weg. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

lijn blauw
rechthoek website element blog pagina
In april 2021 hebben we een update van productrecensies gedeeld. Het was bedoeld om